Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)



MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS
ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 


Ma 2024. május 02., csütörtök, Zsigmond napja van. Holnap Tímea és Irma napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 587 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa150
mod_vvisit_counterTegnap574
mod_vvisit_counterEzen a héten2218
mod_vvisit_counterMúlt héten2781
mod_vvisit_counterEbben a hónapban724
mod_vvisit_counterA múlt hónapban11003
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató1441154

Az elmúlt 20 percben Online: 18
A te IP címed: 127.0.0.1
MOZILLA 5.0,
Mai dátum: 2024 máj., 02

Víz világnapi rendezvények iskolánkban

2016-ban a Víz világnapjáról március 18-án emlékeztünk meg. Hagyományosan sokféle szellemi munka és  kreatív tevékenység volt a kiadott feladatokban. Plakátokat kellett készíteni, kutatómunkában kellett részt venni s azt feladatlapon leadni, de a legérdekesebb a hagyományos reggeli vízcsepp keresés volt. Itt az udvaron elrejtett színes diókat kellett megtalálni, melyekért jutalom járt. A másik közös feladat az volt, hogy alkotni kellett, de nem a hagyományos módon és nem a hagyományos dolgokat. Az osztályok a rendelkezésükre álló egy hét alatt úszó "öko-szigeteket" és alternatív energiával hajtott hajókat is készítettek, s mindezeket az uszodában hatalmas üdvrivalgás közepette ki is próbálták.
Az alsósoknál az első osztály, míg a felsősöknél a hatodik osztály bizonyult az idén a legjobbnak. Technikai bravúrjáért külön díjat kapott az ötödik osztály. Az igen szoros versenynek persze mindenki a nyertese  volt. A győztesek egy-egy tortát kaptak, de valamennyi tanuló és nevelő sonkás-sajtos finom kenyérlángost is elfogyaszthatott a diákönkormányzat  támogatásából. Köszönjük a KLIK kisvárdai igazgatójának és  Belinszky Józsefnek is a programokhoz nyújtott anyagi támogatását.
Egy hangulatos, remek környezetvédelmi napot mondhatunk magunkénak, melyre remélhetőleg igen sokáig emlékezni fogunk.(as)