Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)



MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS
ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 


Ma 2024. május 01., szerda, Fülöp, Jakab és Zsaklin napja van. Holnap Zsigmond napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 334 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa357
mod_vvisit_counterTegnap804
mod_vvisit_counterEzen a héten1851
mod_vvisit_counterMúlt héten2781
mod_vvisit_counterEbben a hónapban357
mod_vvisit_counterA múlt hónapban11003
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató1440787

Az elmúlt 20 percben Online: 5
A te IP címed: 127.0.0.1
MOZILLA 5.0,
Mai dátum: 2024 máj., 01

Iskolai hírek

Farsangi mulatság

ÜVEGRE FESTETT ÉVSZAKOK

Elméletben már hetek óta készültek a dögei Ölbey Irén Általános Iskola alsós tanítói az üvegfestésre. Minden osztály kiválasztotta a számára legkedvesebb évszakot. Készültek a tervek! Összedugtuk fejünket, s végül a mandala mellett döntöttünk. Böngésztünk az interneten és minden évszakhoz kerestünk néhány sablont, majd kiválasztottuk a legjobbat, legszebbet, legösszeillőbbet. Összeválogattuk az évszakokra jellemző színeket a már tavaly óta fiókban porosodó üvegfestékekből. Következett a méretre nagyítás, kontúrozás, festés. A farsangi mulatság előtt elkészültek az osztályok nagyszabású munkái, s a régi bejárati ajtón helyére kerültek a mandalák is. A dekoráció állandó kiállítás az iskolába betérőknek. Újra szebb lett az iskolánk! Jöhet a következő projekt!

Köszönet a tanítóknak és a karbantartóknak!

/Szónokné Vincze Katalin mk. vezető/

Üvegre festett évszakok

 

A sárga szánkó, mint sztárvendég

A napokban a Szülői munkaközösség ajándékát, öt darab sárga szánkót kapott iskolánk gyermekközössége.
Az 50-ezer Ft- értékű ajándékot Lippai Zsolt tanár úr választotta ki az interneten s egy napon belül már meg is érkezett az iskola tanulóinak nagy örömére.  Szerencsére  jókora hó is lehullott , s így a testnevelési órákon illetve a szünetekben, délutáni foglalkozásokon is sokan használhatják a "sárga csikókat",  melyeknek  már nevet is adtak gyerekeink. Köszönjük a Szülői munkaközösség segítő támogatását!!! Reméljük még néhány hétig élvezhetjük a tél, a hó örömeit!

(Agárdy Sándor)

Egy apró kis meglepetés

Iskolánk egyik pedagógusa a Hungaricum internetes rádió matematikai játékain 2 db pizzát nyert.
A pizzákat péntek délután a Picollo Pizzéria szállította ki iskolánkba, ahol Illés Hajnal Csilla, Illés Tamás és Illés István vehette át, ugyanis pedagógusunk nekik ajánlotta fel.
Köszönet a Hungaricum rádiónak!

 

A „Don-kanyar emléktúra” első állomása Dögében

2014. január 24-én pénteken reggel Dombrád városból indult az az emléktúra, mely az 1943.január 12-i tragikus eseményeknek állít emléket. A Don-kanyarban nagyrészt felmorzsolódott a 2. magyar hadsereg. Erről láthatnak egy dokumentumfilmet „Ott a messzi Donnál” címmel a youtube-on az érdeklődők. Dr. Nagy Péter polgármester úr és Agárdy Sándor iskolaigazgató gépkocsival szállította az indulás helyszínére a dögei Ölbey Irén Általános iskola szülői engedéllyel részt vevő diákjait. A teljesítménytúra több mint 80 résztvevője a tervezett túraszakaszok során megemlékezéseket tartott egy-egy település II. világháborús emlékműveinél. Így történt ez Dögében is. A méltóságteljes program végén frontkoszorút helyeztek el az emlékmű talapzatán s mécseseket is gyújtottak a fiatalok a Dögéből elesettek emlékére. A Honvédsuli három katonai szakaszába osztva iskolánkból a következő tanulók teljesítették a 25-km-es első túrarészt.

Séra Áron 4. oszt.  Simon Szabolcs 6. oszt. Szabó Tamás 6. oszt. Kozma Kinga 6. oszt. Kozma Aletta 6. oszt. Rózsa Bettina 8. oszt és Csáki Vivien 8. oszt tanuló.

A részvevők az első napi  25-km megtétele után, Dögébe délután 3-óra tájt érkeztek, majd a koszorúzást követően, rövid pihenő után finom vacsora várta a fáradt kadétokat és parancsnokaikat. Vidám gyerekektől volt csendesen zajos a tornaterem. Alakiság, fegyelem, önfegyelem, hazaszeretetre nevelés, történelmi ismeretek, katonai,tájékozódási, túlélési ismeretek és még sok hasznos dolog az ami erre a szakkörre vonzza a fiatalokat. Hasznos lenne ezt a kezdeményezést szélesebb körben is elterjeszteni országosan is és ráébreszteni a sok- sok számítógép fölé görnyedő fiatalt egy romantikus , élményekkel teli programban való részvételre. Aztán eljött ez este, s vele megjött a hófúvás .

A jó meleg tornateremben volt kialakítva a padlón az éjszakai szállás, majd reggel továbbfolytatták útjukat előbb Nyírtassig, s vasárnap Levelekig. A rendkívül rossz idő miatt  a kisebbeket a dögei  önkormányzat vezetői kocsival vitték el Nyírtassig , de a nagyobbak a kemény hidegben és hófúvásban végigmenetelték a kiszabott 25 km-t. Köszönjük Dankó ezredes úr kezdeményezését.     …. A dögei gyerekek becsülettel, nyafogás nélkül teljesítették a 25-km-t. Gratulálunk! Jövőre remélhetőleg még többen vállalják ezt, s talán tovább is mennek.

(as)

További cikkeink...