Get Adobe Flash player

Iskolai hírek

Védetté nyílvánítjuk! - akció

Iskolánk tanulói, nevelőik vezetésével iskolai és faluszépítési munkákban vettek részt. Az 1.- 2.- 3. évfolyam a iskola udvarát szépítette. A 4. osztályosok az iskolai füvészkertben gyűjtötték össze a faleveleket. Az 5.-6. évfolyam az Osváth szobor környékén, míg a nyolcadikosok a gumipálya területén szépítettek. A 7. osztályos tanulók Ölbey Irén - iskolánk névadójának sírját tisztították meg, s ültették be az ősz virágaival.

Teknősmentő akció

A napokban Lakatos Dzsenifer 1. osztályos tanuló egy fiatal mocsári teknőst talált az úttesten. A kis állatot óvodás kistestvérével felhozta az iskolába. Intézményünk alsós tanulói osztályfőnökük vezetésével a Belfő-csatora egyik kiöblösödéséhez vitték a kis hüllőt, ahol miután mindenki megsimogatta - visszaengedték természetes élőhelyére. A mocsári teknős védett hüllőfajunk eszmei értéke: 50.000,- Ft. (galéria)

Hulladékgyűjtési akció

Szeptember elején hirdette meg az iskolai diákönkormányzat azt a hulladékgyűjtési versenyét, melynek ünnepélyes eredményhirdetésére az őszi szünet után kerül sor. Papír, műanyag flakon és alumínium doboz gyűjtésében a legszorgalmasabb osztályok 1-1 tortát vehetnek majd át. (galéria)

Fásítási akció

2011. október 25-én az Ölbey Irén Általános Iskola tanulói és tanárai fásítási akciót végeztek az Osváth-téri díszpark területén. Minden osztály egy egy darab kínai páfrányfenyőt ültetett el. A tanulók leveleket formázó papírlapokon neveiket is felhelyezték a fák ágaira. (galéria)

Felsős kirándulás

Kibővített képgaléria az alsósok, illetve felsősök kirándulásáról.

Alsós kirándulás

Az alsósok osztálykirándulásán készült képek megtekinthetőek a képgalériában.