Get Adobe Flash player
Ma 2021. október 24., vasárnap, Salamon napja van. Holnap Blanka és Bianka napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 66 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa260
mod_vvisit_counterTegnap369
mod_vvisit_counterEzen a héten2393
mod_vvisit_counterMúlt héten2606
mod_vvisit_counterEbben a hónapban8769
mod_vvisit_counterA múlt hónapban11757
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató1113749

Az elmúlt 20 percben Online: 7
A te IP címed: 127.0.0.1
,
Mai dátum: 2021 okt., 24

Iskolai hírek

Adatvédelmi tisztviselő neve és elérhetősége

Tájékoztatom, hogy a Kisvárdai Tankerületi Központ teljes illetékességi területére kijelölt adatvédelmi tisztviselő neve és elérhetősége:

 

Dr. Ráti Angéla

4600 Kisvárda, Kodály Zoltán utca 15/A

Telefonszám: 06-45-795-202

Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

1.000.000 !

Honlapunk látogatóinak száma ezen a héten elérte az 1.000.000 főt!

Köszönjük minden kedves vendégnek, hogy felkeresték iskolánk weboldalát!

Agárdy Sándor intézményvezető

Játék és hóember építés az iskolaudvaron

" Ébred a határ,

puha künn a hó.

Kedvem ragyogó,

te vagy a fogó." ...jutott eszembe Tóth Árpád Ferenc Fogócska a hóban című versének eme néhány sora. Most végre igazi nagy hó van, és  iskolánk tanulói önfeledt hógolyózásba, hóember építésbe, és szánkózásba kezdtek az óraközi szünetben. Friss levegő, kipirult vidám arcok, vizes nadrágok, kesztyűk és cipők, egészséges kacagó gyerekek. Ma délelőtt ilyen volt az iskolaudvar. ( agárdy)

Folytatódik a téli madáretetés

Már hetekkel ezelőtt megkezdtük az iskolai madárvendéglőben az ilyenkor elmaradhatatlan téli madáretetést. A tanulók az előkészítő foglalkozáson megismerkedtek a télen leggyakrabban az etetők környékére gyűlő madárfajokkal. Megtanulták, hogy milyen eleséggel, mely madárfajok etethetők. A napokban a téli havazás felgyorsította ezt a munkát, s mind a harmadikos, mind a negyedikes tanulók rendszeres etetésbe kezdtek. Várhatóan február végéig folytatódik majd az etetők feltöltése. A legnagyobb számban a goji bokron tanyázó házi és mezei verebek vannak jelen, de gyakran jönnek szén és kék cinegék is. Ökörszem,fekete rigó, s nagy ritkán egy-egy vörösbegy is felkeresi a bejáratnál található terített asztalt. ( agárdy)

Emléktábla koszorúzás

A hatodik évfolyamos tanulók ezekben a napokban tanulnak történelem tantárgyból a Rákóczi szabadságharcról. Az un. "párhuzamos történelemtanítás" módszertana alapján a helyi eseményeket is felidézik, elemzik. Ennek keretében a tanóra végén az iskola előtti emléktáblánál megemlékezésre és koszorúzásra került sor. Agárdy Sándor tanár úr ismertette a Döge községből Rákóczi zászlaja alá állt kuruc katonák neveit, beosztásait, szolgálati helyeiket. A koszorúzást követően megtekintették a "Rákóczi" teremben kiállított korabeli fegyvermásolatokat, valamint a "Mustrakönyv" Dögére vonatkozó bejegyzéseit. (agárdy)

További cikkeink...